Adresa
vaše
forme!

Utisci članova

Marko i Jelena

Marko i Jelena

(Ples za mladence)

Časove plesa za mladence bismo preporučili svima koji zele da njiov ples nebude samo "njihanje". 😊

Tako smo i mi poželeli da se ne njišemo tokom našeg prvog plesa, ali sto je jos gore, nismo želeli da u sebi brojimo korake i da ne možemo da se opustimo i uživamo u tom posebnom trenutku.

Kako smo potpuni početnici u plesu, na početku smo bili jako skeptični, nismo znali sta nas očekuje. Da li ćemo zapamtiti koreografiju? Da li ćemo se gaziti? Kako ćemo se snaći?

Međutim sve sumnje su nestale, vec nakon prvog časa. Bili smo oduševljeni ali i iznenadjeni posvećenošću kojom se pristupa prvom plesu. Nismo mogli ni da zamislimo na koliko detalja treba obraditi pažnju, pored naravno izbora pesme. Kakva je venčanica, kada je ples, gde ćemo biti pre početka plesa, položaj mladenačkog stola, da li imamo dim i prskalice, kada da se upale prskalice... Sve su to detalji na koje se obraća pažnja i koji su bitni jer ne želite da vežbate ples a da na kraju budete okrenuti leđima publici.

Meni (mladi :)) se jako dopao pristup instruktora, da nauči muškarca da vodi jer skoro da nisam ni morala da pamtim korake već samo da se prepustim i pratim mladoženju. A otkrila sam da se u njemu skrivao talenat za ples. :) Časovi nisu koncipirani tako da kao roboti učimo i brojimo korake, vec da se opustimo, slušamo muziku i osećaj.

Mi smo uživali u svakom koraku, a komentari naših gostiju da je najveći utisak svade ostavio prvi ples, potvrđuju da smo napravili dobru odluku kada smo se odlučili da krenemo na časove plesa za mladence u Novom plesnom centru (sada Performa fitness & dance, trening centru).


Snezana

Snežana

(Društveni ples)

Teško je u par rečenica opisati sve divne stvari koje ples donosi.

Kompleksna aktivnost koja objedinjuje rekreaciju, trening za mozak i motoriku tela, uživanje u muzici, uživanje u obilju dobre energije i druženju …

Kad u drugim aktivnostima nastane pauza, ples se nastavlja! Dobro raspoloženi plesači su svuda oko nas…na plesnim večerima, svadbama, prijemima, žurkama…Neprocenjivo je druženje plesne ekipe! U životu svi imamao problema i razloga za neraspoloženje, ali ples će vas naterati da zaboraviti na njih i isuniti vas srećom…

Ples I plesna škola su jedna od najboljih stvari koje su mi se desile u životu!!!


Zvezdana

Zvezdana

(Društveni ples)

Već više od dve godine član sam Novog plesnog centra i to je jedna od najboljih odluka koju sam donela....rešila sam da plešem!!! A to je značilo ulazak u jedan sasvim novi svet - svet zadovoljstva,osmeha i radosti...uz svaki novi ples,svaku novu figuru zadovoljstva i osmeha jos više!!!
Uz profesionalne instruktore upoznala sam i predivnu grupu ljudi,toliko različitih, a opet nekako istih- postali smo prijatelji deleći istu ljubav-PLES!!!


Ljubodrag

Ljubodrag

(Društveni ples)

Maja 2017. godine, u proleće, kad' mu vreme jeste, uplovih u vode plesa, zabave, druženja, ... Jednom rečju - zadovoljstva! Od tada su časovi plesa u Novom Plesnom Centru (NPC), plesne večeri i kafana, sa svim tim divnim devojkama i momcima, sa kojima me taj moj izbor spojio, među najlepšim vrhovima mog bivstvovanja! Dakle, NPC, naravno!


Jovica

Jovica

(Folklor – individualni časovi)

Želeo sam već duže vremena da naučim da igram folklor (uglavnom Užičko kolo). Ali pošto živim u inostranstvu, na žalost nisam imao mogućnost za to.

Tako da sam početkom godine intenzivno tražio plesnu školu u Beogradu i okolini, gde bih mogao u sklopu planiranog dolaska u Beograd (u Martu) da uzmem par časova folklora.

Na kraju te pretrage sam se odlučio da kontaktiram Novi Plesni Centar na Novom Beogradu, pošto mi je se među ostalom lokacija svideo i internet nastup, delovao je veoma profesionalan. Uz to je i ponuda bila veoma pregledna i transparentna (cene) u odnosu na druge škole.

Na moj prvi upit u vezi individualnih i/ili grupnih časova je odmah odgovoreno i Dragana (vlasnica) mi je ponudila paket sa 8 časova, koji su vremenski odgovarali mom upitu.

Taj prvi pozitivni utisak je se ubrzo potvrdio u Plesnom Centru. Dragana i moji instruktori za folklor Marijana i Vladan su bili sjajni u svakom smislu. Marijana i Vlado su bili od početka veoma ljubazni, stručni i fokusirani, a uz to i veoma strpljivi ;)) Trudili su se svaki dan maksimalno i uspeli smo – iako u to ,predhodno , sam nisam verovao/očekivao - da me u tom kratkom vremenu nauče osnove Užičkog kola.

U sledeća 3 meseca sam jos 3 puta dolazio u Beograd. I za svaki vikend – znači čak i subotama i nedeljama – sam imao organizovane individualne časove folklora I nekoliko časova plesa koji mogu da primenim u svakoj prilici. Nakon ta 4 vikenda sam naučio da igram Užičko kolo (uz standardni trokorak čak i ukršteni trokorak, trokorak sa poskokom itd), Vlaško kolo Niiski sa-sa i osnove plesa i Discofoxa.

I uveren sam, da sam to sve u tako kratkom vremenu, samo zahvaljujući mojih motivisanim, stručnim i primernim instruktorima uspeo naučiti. Još jednom jedno veliko hvala Dragani, Marijani i Vladanu, bili ste sajni.