Adresa
vaše
forme!

Pitanja i odgovori

  1. Gde se nalazite na Novom Beogradu, navigacija me je pogrešno odvela na drugu lokaciju?

Često se dešava da naše klijente navigacija navede na pogrešnu lokaciju, iz nepoznatog razloga.  Mi se nalazimo na Novom Beogradu u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 94, u bloku 29. To je tačno preko puta zapadnog ulaza u Beogradsku Štark arenu, na istoj strani.

Ukoliko dolazite autoputem iz pravca starog dela grada potrebno je da se isključite na prvom izlazu, na drugom kružnom toku. Nakon toga, na prvom semaforu skrenite levo u naselje.  Tu ćete se snaći uz pomoć putokaza.

Autobuske linije gradskog prevoza koje prolaze u neposrednoj blizini plesnog centra su: 70, 74, 18, 601, 88, 17, 68.

  1. Da li se nalazite u zgradi?

Performa fitness & dance, plesni centar, se nalazi u prostorijama skloništa, koje su za potrebe plesnog centra renovirane i uvedena je kompletna klimatizacija u celom prostoru kako bi se naši klijenti osećali prijatno.  Raspolažemo površinom od 380 m2  gde se nalaze tri plesne sale, tri svlačionice, recepcija i čekaonica.

  1. Koliko su velike grupe?

Plesni centar raspolaže sa tri plesne sale različite kvadrature.  Broj članova u grupi je u rasponu od 10 do 15 u zavisnosti od plesnog programa i sale gde se održava čas kako bismo svojim klijentima obezbedili adekvatne uslove.  Posebno vodimo računa o broju klijenata u prostoru u svakom trenutku, sada u vreme pandemije i poštujemo sve mere bezbednosti.

  1. Kada se plaća članarina i koliko iznosi?

Članarina se plaća na početku meseca, na prva dva časa. Mesečna članarina iznosi 3500 rsd za 8 termina ili 4300 rsd za 12 termina.

Prvi čas je probni i besplatan.  Ukoliko se klijent odluči da postane naš član na sledećem času plaća prvu članarinu.

Ukoliko klijent pohađa dva plesna programa,na drugu članarinu ostvaruje 50% popust.

Drugi član porodice ima 20% popust.

  1. Želim da naučim da plešem ali mislim da nikad neću moći, to nije za mene imam 2 leve noge. Šta mi vi preporučujete?

Najvažnije od svega je da imate želju da naučite da plešete.  Mi smo rekreativni centar i najviše pažnje upravo posvećujemo klijentima koji nemaju predznanje u plesu a žele da nauče neki od plesnih pravaca iz naše ponude ili jednostavno samo da se zabave i opuste uz druženje i muziku.

Svako može da nauči da pleše!  Ako želite, za 4 meseca koliko traje osnovni kurs plesa, stećićete dovoljno znanja da savladate osnove lakših plesova.  Kako vreme prolazi i koraci su složeniji i uživanje je veće.  Naravno pratimo tempo grupe i naših članova.

  1. Koliko mi je vremena potrebno da naučim da plešem? Imam svadbu za mesec dana i ne želim da se obrukam.

Ukoliko ste u ovakvoj situaciji postoje posebni časovi plesa namenjeni mladencima gde vas pripremamo za vaš prvi ples.

Savetujemo da zakažete svoj prvi čas plesa bar mesec dana pre venčanja, kako bi ceo taj proces pripremanja koreografije bio uživanje. 

Uz stručnu asistenciju naših trenera za 4 individualna časa spremićemo vas za vaš prvi ples.   Naravno, ukoliko je koreografija složenija možete imati koji čas više.  Naš rad i mladence sa kojima smo sarađivali možete pogledati na Instagram stranici  https://www.instagram.com/casovi_plesa_za_mladence/?hl=en

Ukoliko ste gost na venčanju a želite da naučite da plešete, to svakako možete da učinite na grupnim ili  individualnim časovima plesa.  Sve zavisi koliko vremena imate na raspolaganju.

  1. Koja je starosna granica za časove plesa?

Ples ne poznaje starosne granice.  U zavisnosti od uzrasta postoje kursevi plesa za decu i kursevi plesa za odrasle.  Naši najmlađi članovi imaju 3 godine a najstariji i do 70 godina.  Grupe su usklađene prema plesnim nivoima a najvažnije je da se vi osećate prijatno.

Pored grupnih časova postoje i individualni časovi plesa za sve one koji su malo stidljiviji ili imaju puno obaveza pa im je teško da se organizuju sa vremenom.  Tu smo mi da vam izađemo u susret.

  1. Da li ću brže naučiti da plešem na individualnim časovima plesa?

Svakako ćete brže savladati korake na individualnim časovima iz prstog razloga što je trener ceo čas posvećen isključivo vama i prati i koriguje svaki korak.  Takođe termini časova nisu fiksni pa ih možete dogovarati sa trenerom u skladu sa vašim obavezama.

Sa druge strane, ples u grupi ima posebnu energiju, druženje i razmena iskustava.  Tako da je izbor na vama u skladu sa vašim željama i potrebama.

  1. Kako to mislite folklor za odrasle? Ja nisam nikad igrao/la profesionalno. Samo želim da naučim da igram kolo, da li to može kod vas?

Mi smo rekreativni plesni centar, namenjen upravo klijentima koji nemaju plesno iskustvo a vole da plešu i žele da nauče.  Folklor je fenomenalan vid rekreacije, kardio trening i zabava a pre svega ćete naučiti raznovrsne narodne igre i kola.

  1. Da li mi je potreban partner za ples? Ja bih došla sama/sam.

Postoje plesovi koji se igraju u paru i solo.  Na kursu društvenog plesa često ima dovoljan broj i muških i ženskih partnera pa ćete uvek imati sa kim da igrate.  U krajnjem slučaju tu je vaš trener da vam pomogne.

Takođe postoje  plesni programi koji se igraju solo kao na prime lady style, folklor ili balet fit.

Svakako je praksa da se koraci prvo uče samostalno, a posle se to sve vežba u paru, tako da svako uči za sebe korake koje kasnije uvežbava.